Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη εμπειρία πλοήγησης. Με τη χρήση του αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Συμμετοχή της ΕΕΕΠ στην ημερίδα Anti-Illegal Betting


Σημαντικά στοιχεία αναφορικά με την συμπεριφορά των συμμετεχόντων στα παράνομα τυχερά παίγνια, το μέγεθος, την έκταση του φαινομένου και τις επιπτώσεις σε οικονομικό και προσωπικό επίπεδο, παρουσίασε στην ημερίδα η ΕΕΕΠ.

Τα στοιχεία προέκυψαν από έρευνα που πραγματοποίησε η KΑΠΑ Research σε δείγμα 5.800 ερωτηθέντων στο σύνολο της επικράτειας με τυχαία συστηματική δειγματοληψία σημείων με σταθερό χρονικό βήμα από αρχές Ιανουαρίου 2023 έως τέλη Φεβρουαρίου 2024.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας που παρουσίασε ο Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Εποπτείας και Επιχειρησιακών Λειτουργιών της ΕΕΕΠ, κ. Δημήτριος Παπαδόπουλος, εκτιμάται ότι περίπου 900.000 άτομα συμμετείχαν το 2023 σε παιχνίδια σε μη αδειοδοτημένo περιβάλλον (επίγεια ή διαδικτυακά). Συγκεκριμένα το 10,4% έχει συμμετάσχει σε παράνομα τυχερά παίγνια, έστω και μία φορά τους τελευταίους 12 μήνες. Από τους παίκτες που επιλέγουν να συμμετέχουν σε παράνομα τυχερά παίγνια μέσω διαδικτύου, σχεδόν 76% των παικτών επιλέγει και αδειοδοτημένους και μη αδειοδοτημένους παρόχους. Το δε 24% των παικτών επιλέγει αποκλειστικά μη Αδειοδοτημένους Παρόχους.

Τα χρήματα που δαπανήθηκαν στο παράνομο δίκτυο συνολικά, η έρευνα έδειξε ότι αντιστοιχούν σε 1,7 δις ευρώ. Από αυτά 1 δις ευρώ σε διαδικτυακά παιχνίδια και 700 εκ. ευρώ σε επίγεια παιχνίδια.

Επιπρόσθετα, το μέσο ποσό που ξόδεψαν τους τελευταίους 12 μήνες ανέρχεται στο ποσό των 1.934 ευρώ ανά παίκτη. Στις 1.194 ευρώ ετησίως είναι ο μέσος όρος δαπάνης στα διαδικτυακά μη αδειοδοτημένα παίγνια και 738 περίπου ευρώ, ετησίως, στα επίγεια μη αδειοδοτημένα παίγνια.

Τέλος, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ηλικιακή ομάδα 17-24 ετών, η οποία φαίνεται να έχει χαλαρότερη αίσθηση των κινδύνων, υποτιμώντας τη σημαντικότητά τους και το ρίσκο που εμπεριέχεται με τη συμμετοχή τους σε παίγνια σε μη αδειοδοτημένο περιβάλλον, γεγονός το οποίο μπορεί να συνδεθεί με τα υψηλά ποσοστά συμμετοχής στις νεότερες ηλικίες.

Την παρουσίαση του κ. Παπαδόπουλου, μπορείτε να δείτε εδώ.

Στον εναρκτήριο χαιρετισμό του στο συνέδριο, ο Πρόεδρος της Αρχής κ. Δημήτριος Ντζανάτος αναφέρθηκε αναλυτικά στις κοινωνικές και δημοσιονομικές επιπτώσεις του φαινομένου της παράνομης διεξαγωγής παιγνίων, καθώς και στις δυσκολίες ελέγχου που προκύπτουν από τις ραγδαίες εξελίξεις σε τεχνολογικό επίπεδο σε αυτήν την αγορά.

Την παρουσίαση του κ. Ντζανάτου, μπορείτε να δείτε εδώ.

Ο κ. Ντζανάτος εστίασε στην ανάγκη στενής συνεργασίας μεταξύ όλων των ενδιαφερομένων μερών για την καταπολέμηση του φαινομένου του παράνομου στοιχηματισμού, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι: «σημαντική είναι η στενή συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων της Πολιτείας και της νόμιμης αγοράς για την αποτελεσματική πρόληψη και καταστολή του φαινομένου του παράνομου τζόγου»

Για να διαβάσετε ολόκληρo το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

HGC Ntzanatos

HGC Papadopoulos

melete casino 2014-2021
Εισαγωγή στο Πληροφοριακό Σύστημα
Black List
AML
Δεοντολογία

ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΕΣ

Εγγραφείτε για να παραλάβετε τα τελευταία νέα & ενημερώσεις

Δημιουργία Λογαριασμού
Questions and Answers
Νομική Βιβλιοθήκη
Video