Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη εμπειρία πλοήγησης. Με τη χρήση του αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Silver Award για την ΕΕΕΠ στα Βραβεία Κυβερνοασφάλειας 2024


Μία σπουδαία διάκριση απέσπασε η ΕΕΕΠ στα Βραβεία Κυβερνοασφάλειας 2024 (Cyber Security Awards 2024), στην κατηγορία Cloud Security, καθώς της απονεμήθηκε το δεύτερο βραβείο (Silver Award).

Τα Cyber Security Awards απονέμονται σε αυτούς που έχουν επιδείξει εξαιρετική πορεία στην επίτευξη υψηλής στάθμης επιδόσεων στα θέματα της ψηφιακής ασφάλειας των επιχειρήσεων και της κυβερνοασφάλειας.

Η ΕΕΕΠ συνεργάζεται με την εταιρεία Pylones Hellas, για να εφαρμόσει μια στρατηγική σε επίπεδο ασφάλειας της πληροφορίας (cybersecurity), που να μπορεί να προσφέρει τον βέλτιστο βαθμό προστασίας από κυβερνοεπιθέσεις όλων των web εφαρμογών και υπηρεσιών που προσφέρει στους διοικούμενους και στο ευρύ κοινό, με την εφαρμογή ενός advanced Distributed Cloud Web Application Firewall.

Συγκεκριμένα, επιλέχθηκε και υλοποιήθηκε η πλατφόρμα Distributed Cloud WAAP (Web Application & APIs Protection) της F5 Networks, η οποία προσφέρει υψηλότατο επίπεδο προστασίας από cyber threats & attacks. Απώτερος σκοπός του συγκεκριμένου έργου είναι η ενίσχυση της ασφάλειας των web εφαρμογών και υπηρεσιών που προσφέρει η Αρχή στους διοικούμενους και στο ευρύ κοινό, μέσω της εφαρμογής ειδικών τεχνικών για τον εντοπισμό και τον αποκλεισμό απειλών του διαδικτύου.

Η Επιτροπή έχει θέσει την διαχείριση κινδύνων ασφάλειας της πληροφορίας σε υψηλή προτεραιότητα, καθώς παρατηρείται έξαρση σε κυβερνοεπιθέσεις που αφορούν στις υποδομές IT και στις εφαρμογές των οργανισμών. Για τον λόγο αυτό η ΕΕΕΠ έχει σχεδιάσει και υλοποιεί μια δέσμη τεσσάρων ακόμη δράσεων για την ενίσχυση της ασφάλειας των υποδομών της, που είναι:

  • Ενίσχυση της προστασίας υποδομών και δικτύων με τείχος προστασίας νέας γενιάς (Firewall).
  • Αξιολόγηση και εντοπισμός τρωτών-ευάλωτων σημείων στις υποδομές της που δυνητικά μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο κακόβουλης εκμετάλλευσης (Penetration Testing – Vulnerability Assessment).
  • Ενίσχυση της ασφάλειας των προσωπικών υπολογιστών και συσκευών των στελεχών της, μέσω εξειδικευμένου λογισμικού.
  • Συμβουλευτική υποστήριξη για την προσαρμογή των διαδικασιών ασφάλειας συστημάτων της Αρχής με σκοπό την Πιστοποίηση κατά ISO / IEC 27001.

Ο κ. Αντώνης Αλεξίου, Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνολογικών Υποδομών, αναφερόμενος στην βράβευση τόνισε: «Η ΕΕΕΠ αξιοποιεί συστηματικά τις τεχνολογίες αιχμής, οι οποίες συμβάλουν σημαντικά στην αποτελεσματικότερη εποπτεία των κρίσιμων περιοχών της διοργάνωσης και διεξαγωγής Τυχερών Παιγνίων, ενώ ταυτόχρονα μεριμνά για την επίτευξη της μέγιστης δυνατής ασφάλειας των δεδομένων, υποδομών και δικτύων της, αναπτύσσοντας νέες καινοτόμες εφαρμογές που αξιοποιούν τις πλέον εξειδικευμένες τεχνικές και εργαλεία προστασίας από επιθέσεις και απειλές.»

Για να διαβάσετε ολόκληρo το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

cyber security awards

cyber security awards

melete casino 2014-2021
Εισαγωγή στο Πληροφοριακό Σύστημα
Black List
AML
Δεοντολογία

ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΕΣ

Εγγραφείτε για να παραλάβετε τα τελευταία νέα & ενημερώσεις

Δημιουργία Λογαριασμού
Questions and Answers
Νομική Βιβλιοθήκη
Video